· انرژی کودکتان را تخلیه کنید: بچه ها می بایست بدوند و بازی کنند، کلاس های ورزشی و انجام فعالیتهایی مانند آشپزی، تمییز کردن خانه، بازی های فکری مثل پازل و... باعث میشوند ذهن کودک درگیر شود.
· اگر کودک برای انجام کارها انگیزه لازم را ندارد می توانید با او رقابت کنید، مثلا مسابقه دهید و ببینید چه کسی می تواند زودتر پازل را درست کند.
· ورزشهایی دیگر مانند رقص، باله، کوهنوردی و شنا بسیار حائز اهمیت است.
· با فرزند خود به روشی ساده صحبت کنید.
· توجه کامل خود را به آنها اختصاص دهید و به نگرانی ها علاقه ها و دلهرهایشان گوش دهید.
· مسئولیتهایی را به آنها بسپارید و بخواهید وظایف خود را به بخشهای کوچکتر تقسیم کنند.
تغذیه کودکان بیش فعال : پیش از هر چیز باید بدانید که برای داشتن یک رژیم غذایی مناسب برای کودک خود با پزشک مشورت کنید. برخی تحقیقات نشان داده اند مصرف برخی مواد غذایی و حذف برخی مواد دیگر می توانند نقش بسزایی در کاهش علائم بیش فعالی داشته باشند.
رژیم غذایی با پروتئین بالا : لوبیا، پنیر، تخم مرغ، گوشت و آجیل می توانند منابع خوبی از پروتئین باشند. این مواد غذایی می توانند به بهبود تمرکز کمک کنند.
مصرف کمتر کربوهیدارتهای ساده : آبنبات، شکر، محصولات ساخته شده از آرد سفید و سیب زمینی.
مصرف بیشتر کربوهیدارتهای پیچیده : کربوهیدارتهای مفید همانند سبزیجات و برخی میوه ها از جمله نارنگی، سیب، پرتقال و کیوی. خوردن این قبیل از خوراکی ها می تواند کیفیت خواب را بهبود بخشد.
کاهش مصرف قند و کافئین در تغذیه کودکان بیش فعال به شدت توصیه می شود.
موسیقی ورزشی ذهنی برای رسیدن به آرامش: موسیقی راه حل فوقالعادهای برای آرام کردن مغز کودک بیش فعال است. هیچگاه معجزه موسیقی درمانی را نادیده نگیرید. یکی از شیوههای موثر برای کودکان بیش فعال آموزش بادی پرکاشن (ساز کوبه ای بدن) به کودکان است.
تئاتر : نمایش یا تئاتر یک فعالیت خلاقانه است که برای درگیرکردن کودکان بیش فعال بسیار مفید خواهد بود. زیرا این فعالیت به تمرین، هماهنگی، حافظه قوی، اعتماد به نفس و مهارتهای حرکتی نیاز دارد.
نسرین سجادی - کارشناس ارشد روانشناسی کودک خانه کودک دوزبانه جام جم